12 Nisan 2011 Salı

BIGBANG Star News Röportajı (09.04.2011)



‘TONIGHT’ yayınlanmasıyla birlikte şimdiye kadar 160000’den fazla kopya sattı,daha çıkalı 1 ay olmuşken special edtion album çıkartınız.Neden?

GD: Şubatta, mini albümümüz çıktı ve iyi yönde tepkiler aldık. Bunun için minnettarız. Ama BigBang olarak aktif olmamızın üzerinden çok zaman geçti. Bu yüzden bu albümde hazırladığımız çoğu şeyi size göstermek istedik. ‘Stupid Liar’, ‘Love Song’ ve 'Baby Don't Cry' ile bizi yansıtan en iyi albüm oldu. 5 yıldır bu işin içindeyiz ancak başından beri yaptığımız gibi yapımıcılık  beklentileri ve aldığımız tat ile yapılan en iyi albümümüz bu oldu.

T.O.P: ‘Stupid Liar’ ve ‘Love Song’ şarkılarında, doğal bir hava vermeye çalıştık bu yüzden artık buğulu göz makyajı yapmayacağım. Haha. Artık size farklı renklerde olabileceğimizi ve olgunlaştığımızı göstereceğiz.

Bu sefer niye 2 şarkı seçtiniz?

GD: ‘Love Song’ yapımında Teddy hyung (abi) ile birlikte uzun süre çalışıyorduk. Şarkıda vermeye çalıştığımız duygu ile baharın hissetirdiği duygunun birlikte uyumlu olacağını düşündüm. Aynı zamanda yabancı bir şarkı dinliyormuş hissi de verebilir, Big Bang’i dinlerken tazelendiğinizi hissedebilirsiniz. ‘Stupid Liar’ da sevgilisi tarafından aldatılan adamın hala nasıl pozitif kaldığını gösteren, içinde az miktarda rock içeren bir şarkı.

TY: ‘Stupid Liar’, bence, yaşlı insanlar bu şarkıdan hoşlanacaklar çünkü başlarından böyle bir şey geçmiş olabilir ve bu da şarkının en can alıcı noktası.

Lütfen şubat ayında çıkan “Tonight” mini albümünden bahseder misiniz? .

GD: Birlikte çalışmamızdan bu yana çok zaman geçmişti. Bu yüzden evimizde çalışıyormuşuz gibi iyi hissediyoruz. Bundan dolayı, hayranlarımız da bizi idolden çok komşu çocukları olarak görüyor artık. ‘TONIGHT’ için hayranlarımızdan aldığımız cesaretlendirici ve güçlendirici iyi yorumları bizim en büyük desteğimizdir.

Amerika’da hiç tanıtım yapmadığınız halde  ‘TONIGHT’ albümüyle BilBoard listesine girip üstelik World Album Top 10’da yer aldınız.

T.O.P: Bu haberi öğrendikten hemen sonra birşey hissetmedik ancak zaman geçince iyi olduğunu ve sorumluluğumun arttığını hissettim.

GD: Ben de aynı şeyleri hissettim. Bu  haber müziğimizi dinleyen birçok yabancının olduğunu düşünmemizi sağladı. Aynı zamanda dolaylı olarak uluslararası müzisyenlerle rekabet ettiğimizi de. Bu da daha çok çalışmamızı gerektiren diğer bir sebep.

Müziğe olan tutkunuz hala büyük.  MBC’ nin ‘I Am Singer’ programının      sloganı “Tutkunuz yoksa müzisyen de olamazsınız”. Hiç izlediniz mi bu programı?

GD: Etkileyici bir program. Bazı haksızlıklar yapıldığı, kuralların ihlal edildiği söylentileri çıksa da beni çok etkileyen bir program. Yetenekli usta şarkıcıların sahneye çıkıp şarkılarını söylerken elinden geleni yapmasını gördüğümde iyi hissediyorum. Tüm kalbiyle şarkılarını söyleyen şarkıcılar etkiliyor beni.

TY: Yetenekli usta şarkıcıların sahnedeki performanslarını izleyince iyi hissediyorum. Ve programın şarkı söylemeye odaklı olması daha da etkileyici oluyor.

T.O.P:Usta şarkıcıların performanslarını izlemenin  zor olduğu bugünlerde bize onları izleme olanağı veren bir  program.Umarım gelecekte  bunun gibi, usta şarkıcıları izleyiciyle buluşturan birçok program olur.

YG ve BIGBANG arasındaki kontratın yenilenmesi...

7 Nisan’da YG ile olan5 yıllık kontratın yenilenmesi unutulmaz bir andı. Niye böyle bir karar verdiniz?

DS: Aramızda uzun zamandır tartıştığımız bir konuydu. Ama, sonra hala YG’nin bir parçası olmak istediğimiz sonucuna vardık. Birlikte büyüdüğümüz ve müziği öğrendiğimiz ajans burası. Dahası, aşina olduğumuz yer aynı zamanda. Başka hiçbir ajansla görüşmediğimiz de bir gerçek. Haha.

TY: 10 yılı aşkın bir süredir YG’deyim ve burayı çok seviyorum. Daesung’un da dediği gibi bu konuya objektif açıdan baktıktan sonra , YG’nin bizim için doğru yer olduğunu düşündük ve kontratı yeniledik.

T.O.P: Birlik olup görüşlerimizi dile getirdiğimizde aramızda hiçbir sorun olmuyor. YG ile başrabileceğimiz, BigBang adı altında sunmak istediğimiz birçok müzik var. Patronumuz (Yang Hyun Suk) kontratları yenilemeyi düşünmemiz için bize süre tanıdı. YG ve BIGBANG’in birbirine olan bağları çok güçlüdür.

GD: Youngbae ve ben ilkokuldan beri YG’deyiz. Tüm üyeler için, YG  iş yerinden çok bizim ailemiz. Çocukluğumuz burada geçti. Artık, patronun düşünce tarzını da biliyoruz sayılır. Haha. Kontratlarımızın yenilenmesi büyük bir olay gibi görünse de, YG ile kontratımız olsa da olmasa da daima YG ile olacağımız için bizim için büyük bir mesele değildi. Bu durumda   BIGBANG ve diğer şarkıcılar arasındaki paylaşım ilişkisini seviyorum böylece bir aile olarak birlikte gelişiyoruz.

VI:Ben de diğer üyeler gibi hissediyorum. Daima BIGBANG olarak bir arada kalmak istiyorum ve YG’deyken bunu yapabilirim bu yüzden kontratın yenilenmesi şaşırtıcı bir olay değil. Haha.

Q: İlk çıkışınız 5 yıl önce oldu. Şimdi bir şey olmazsa, 5 yıllık kontratınızla birlikte 10 yıl birlikte çalışmış olacaksınız.  Öyle görünüyor ki uzun ömürlü kalabilen tek grup sizsiniz.

DS: Sonuna kadar BIGBANG ile olmak istiyorum. Bizi desteklemeye devam edin.

TY: Benim dileğim,  BIGBANG’in  Rolling Stones gibi her zaman birlikte sahne alabilmesidir.   Yaşlandığımızda dahi “BIGBANG’in müziği çok güzel” cümlesini duymak için çok çabalayacağım.

T.O.P: Sonraları insanlar bizden sıkılsalar dahi, ben sonuna kadar BIGBANG ile kalmak istiyorum. Benim hayalim Japonya ve Kore’de insanların yıllar sonra dahi bizi Rolling Stones gibi süperstar görmeleridir.

Japonya turundan kazandıklarından bir kısmıyla bağış yapacaklar

Bugün special edition albümünüz çıktı. Gelecekteki planınız ne?

GD: 1o Nisan’da, SBS’in İnkigayo programında performanslarımızı sergileyeceğiz. Hayranlarımızla bir araya gelmek için değişik mekanlarda tanıtımları yapacağız.

T.O.P: Bu yıl, albümüzü destekleyen çok hayranımız olduğu için BIGBANG adı altında değişik yerlerde performanslarımızı sergileyeceğiz. ( Birçok farklı programda gözükeceğiz demeye çalışıyorlar galiba)

Mayıs ayında Japonya turu yapmayı planlıyordunuz.

GD: Japonya’da 9 kez performanslarımızı sergileyeceğiz. Aslında, Japonya’daki insanlar zor günler geçiriyor ( tsunamiden dolayı), can güvenliğimizden endişelendiğimiz için turumuzu iptal etmek zorunda kaldık. Ama, Japonların bize olan tutkusundan dolayı Japon hayranlarımıza güç vermek için performanslarımız sergilemeye karar verdik .Mart ayında, YG Entertainment 500 milyon won’luk bağış yaptı. Biz de bu turdan kazandıklarımız bir kısmıyla bağış yapacağız.

T.O.P: Bu Japonya turu ile Japon hayranlarımıza verdiğimiz sözü tutacağımız için mutluyum.

Bigbang’in Japonya turundan sonra  planları ne?

TY: Yılın ikinci yarısında, bir tane daha albüm yayınlayabiliriz ama her zaman en iyi şekilde sunmak istediğimiz için planlarımızda değişikler olabilir.

GD: Yılın ikinci yarısında, yeni albümümüz için Amerika ve Avrupa’nın tanınmış yapımcılarıyla çalışacağız.  Ama en iyisini yapmak istediğimiz için onlarla iletişime geçmek zamanımızı alabilir.

DS: Ben, her hafta SBS’in ’ Night After Night’ programı için kayıt yamak zorundayım çünkü sunucularından biriyim.  Bu programın parçası olmayı devam ettiğim sürece, aynı anda BigBang aktivetilerine katılmak ve çekim yapmak beni zorluyor.  Ve ben de solo albümüm için hazırlanıyorum, bir gün solo albümüm çıkacak.

T.O.P: Geri dönüşümüz gecikecek değil. Bu yıl grup olarak aktif olmaya devam edeceğiz. Ama ,ben, hepinizle görüşmek istiyorum. Haha.

VI: Hem Kore’de hem de başka yerde daima ağabeylerimle olup elimden gelenin en iyisini yapacağım. Bizi desteklemeye devam edin.

Son soru, şimdilik, yeni başlayanlara söylemek istediğiniz şeyler var mı?

GD: Performnslarını sergilerken kendine yeterince güvenmeyen birçok grup var. Bu kısımarını geliştirmelerini istiyoruz. Çok sık performanslarını sergileyemeyebilirler ama şans ellerine geçtiğinde , gelecekte  daha fazla fırsat kazanmak için kendilerini zorlamalılar.

T.O.P: Bigbang ile birçok aktivitelere katıldım, zaman zaman coşkulu dinleyicilerle karşılaşabildim. Gençler istediğim bazı özelliklere sahipler gerçekten. Bir süre önce YG stajyerlerini ziyaret etme fırsatı buldum. Ve içlerinde mükemmel insanlar var. Hayranların hoşnutluğunu kazanacaklarını düşünüyoruz.

Kaynak: bigbangupdates

TR ÇEVİRİ: selocann bbseverwordpress.com

8 yorum:

  1. Teşekkürler...blogunuzla bugün tanıştım...gerçekten harika...:)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler, yeni bir blog zaten. Mydestiny'nin ısrarlarıyla açtım. Koyu bir VIP olarak da güncel haberleri TR olarak paylaşmaya çalışacağım. :D

    YanıtlaSil
  3. Süper...ben de koyu bir VIP olarak sıkı takip edicem...:D

    YanıtlaSil
  4. gerçekten çok güzel bi blog çok beğendim bende sıkı takipteyim koyu Vıp olarak . :D

    YanıtlaSil
  5. Teşekkürler. VIP'lerden bu sözleri duymak beni mutlu ediyor:D

    YanıtlaSil
  6. bende yeni keşfettim bu siteyi çok guzel burası :)))

    YanıtlaSil

MyFreeCopyright.com Registered & Protected