28 Kasım 2011 Pazartesi

Bu Düs Hic Bitmesin: IU–Last Fantasy

IU-Last-Fantasy-Album-293x300

IU’yu çok sevdiğimi daha önce bu yazımda bahsetmiştim. Bugün beklediğim “Last Fantasy” albümü sonunda çıktı ve beklentilerimi fazlasıyla karşıladı. Çok cz03dinlendirici bir sese sahip, vizelere çalışırken başımı şişirmeyecek böyle bir albüme ihtiyacım vardı. Genel olarak bütün şarkıları ortalamaların üstünde, ancak öyle paçaları var ki onları ayrı incelememek olmaz.

 

Secret: Şarkının müziği o kadar hoşuma gitti ki, sakinlik arayanlara şiddetle tavsiye ederim. cute-rabbit-emoticon-020Şöyle denizin karşısında bu şarkı eşliğinde kahvemi içmek vardı. IU’nun sesini övmeme gerek bile yok. Her şarkıda daha da aşıyor kendini. Her seferinde şaşırmamam lazım diye tembihlesem de kendime yine beni şaşırtmayı başarıyor, çok etkileyici bir şarkı.

You&I: Klibi çıkacak olan şarkı da bu. Hareketli aynı zamanda slow ritimlere de sahip bu şarkının, müziği de akılda kalıcı. Ancak şarkının bir dile dolanacak bir nakaratı olmadığından cute-rabbit-emoticon-016özellikle Koreli olmayan fanlar için ezberlemesi zor bir şarkı. Yine de ben inişli-çıkışlı şarkıları çok sevdiğim için bu şarkıyı da sevdim ama asıl klip çıktığında şarkıya tam anlamında hakimiyet kurabileceğim sanırım. Teaser’dan klibin çok değişik olacağı da belli.

Teacher ve Uncle parçalarını da çok sevdim. Albümde hiç hareketli parça olmaması biraz üzücü oldu benim açımdan. Sesi slow parçalara çok iyi gidiyor kabul ediyorum ama harektli parçalarda da sesini duyumayı isterdim doğrusu. Yine de albüm ve şarkılar süper, favorim SECRET oldu.

IU kesinlikle kendini dinletmeyi başaran bir sanatçı ve bu genç yaşında böyle bir başarı umarım onu ileride yıpratmaz.

Albümü merak edenler tıklasın

20111124_troublemaker_hyunseung_hyuna-600x447

Bugünlerde yine çok merakla beklediğim bir ikili var. Beast HyunSeung ve 4 Minute Hyuna’nın cute-rabbit-emoticon-017oluşturduğu “Trouble Maker”. Aslında Hyuna’dan nefret ediyorum. Kız seksi olmak için elinde geleni yapıyor, bu sayede Buble pop klibinin BIGBANG TONIGHT klibinden daha fazla izlenme sayısına sahip, o yüzden ayrı bir gıcığım ona. Neyse şu yayınlanan teaserdan, klibin çok can yakacağı belli oluyor İkisinin kimyası çok etkileyici bu yüzden ister istemez şarkıyı da merak etmemi sağladı ama sırf yine kliple işi cute-rabbit-emoticon-004götürürlerse o zaman anında kara listeye alırım kendilerini (tabi Hyunseung’u değil ne de olsa o da bir zamanlar BB’nin bir parçasıydı)

 

 

6 yorum:

  1. Bu kadını seviyorum ya... Beni benden alan acaip bir ses tonuna sahip,  resmen insanın içine işliyor.
    Bende ayı düşüncedeyim, daha bu yaşta kendinden çok söz ettirdi bu kız özelliklede son zamanlarda OST lerin aranan isimlerinden oldu umarım bu hızlı yükseliş onu çok çabuk yıpratmaz.
    Yazı için teşekkürler IU 'yu görmek ve dinlemek güzeldi;)

    YanıtlaSil
  2. Neye elini atsa tutuluyor, bu yaşta bu popülerite hiç de azımsanacak birşey değil. Buna rağmen hiç de şımarık biri değil, en azından programlarda izlediğim kadarıyla. Umarım bu çalışma onu çok yıpratmaz.
    Dünden beri tek dinlediğim albüm bu, bayıldım o ne ses öyle :D Ben de yorumun teşekkür ederim Kore Delisi ^^

    YanıtlaSil
  3. selocannım inanır mısın daha önce IU dinlemedim :/ ama bu duruma son vermek adına dün gece son albümünü attım pcye :) ilk öncede secret'ı dinliycem :)
    bi dee trouble maker'ı dün youtubeda gördüm teaserına baktım bi şans vericem :) ama hyuna mıdır nedir pek hoşlanmıyorum o hatundan :/

    YanıtlaSil
  4. IU'yu daha önce dinlememiş olmana şaşırdım :D Hiç dizilerdeki şarkılarına da mı denk gelmedin?! Olsun yine de geç değil, sesini beğeneceğinden hiç kuşkum yok :) Secret iyi seçim ^^
    Bugün MAMA'da ilk perfromanslarını gerçekleştirmiş TroubleMaker :D Bayağı da olaylı olmuş sanırım :) Videoları çıkımca izleriz. Ben de o kadından hiç hoşlanmasam da nedense deli gibi merak ediyorum bu ikliyi :D

    YanıtlaSil
  5. IU'yu ben Dream High'da gördüm ilk ve hayran oldum. Şirin ötesi ve mükemmel bir sesi var :) Taeyang'a olan hayranlığını göstermesi zıplayıp hoplaması da bir ayrı cici :)

    YanıtlaSil
  6. İşte bem de onun o doğallığına bayılıyorum :) İçimizden biri gibi ^^ IU'nun sesini ilk kez Queen Seon Deok OST'ı Araro'yu dinlerken duymuştum ama hiç araştırma gereği duymamıştım sonra 93'lü bir kızın söylediğini öğrendiğimde şaşıp kaldım o zaman hayranlığım başladı :D

    YanıtlaSil

MyFreeCopyright.com Registered & Protected