30 Kasım 2011 Çarşamba

LOVE & HOPE TOUR 2011 Live Album

Big-Bang-Love-Hope-Tour-2011-300x300

Çoğu fan, Bigbang’in Japonca şarkılarının Korece şarkıları kadar iyi olmadığını düşünür. Ancak benim için böyle güncelleştirme söz konusu bile olamaz. Evet Haru Haru, Lies gibi Korece şakılarını geçecek herhangi bir şarkı çıkmadı ama favori parçlarımdan oluşan listede birçok Japonca şarkı yer alıyor. Hatta öyle ki bazı parçaların Japonca versiyonlarını daha çok seviyorum, Stupid Liar gibi…

VIP olmamı sağlayan en büyük etken, stüdyo kayıtlarından çok canlı kayıtları dinlememdir. Dinlerken insana öyle bir duygu aşılıyorlar ki, doğru telaffuz edemesem dahi onlara eşlik etmek geliyor içimden.

Nihayet beklediğim Love&Hope Tour (konser) albümü çıktı. İnanır mısınız bimem ama BIGSHOW 2011 albümünden daha çok beğendim. Bütün favorilerim tek bir albümde toplanmış gibi, bayıldım.

TONIGHT (Japonca ver.) : Daha fazla ingilizce kelime içerdiği için çok daha rahat eşlik edebiliyorum bu şarkıya. Korece versiyonunu da çok seviyorum, o yüzden karşılaştırma yapamıyorum. Ancak benim için yılın en şarkısı bu, hiçbir şarkı geçemez ( Haru Haru Japonca ver. saymıyorum.)

Somebody To Love ( Japonca ver.) : Bu şarkının orjinali zaten Japonca olduğu için tekrar dinlemek,  bu versiyonunu ne kadar özlediğimi farkettirdi bana. Japonca versiyonunu seviyorum ben yaaa.   

Number 1: Tamamı ingilizce olduğu için eşlik etmesi kolay bir şarkı Açık ağızlı gülümseme Bu şarkıda Tae’nin sesine bitiyorum, müziği güzel, şarkı kolay, sıkılmadan dinlediğim şarkı.

Top of The World : Dae’nin sesine büyülenmemi sağlayan şarkı. Ne zamandır dinlemiyordum, bak mazilere götürdü beni.Aşık Nakarat kısmı o kadar hoş ki başa sarıp tekrar dinledim.

Tell Me Goodbye : Haru Haru’dan sonra en sevdiğim BB şarkısı. Tüm sözlerini ezbere bildiğim tek şarkı budur. Nedense bu şarkıyı dinlerken, yüreğim parçalanıyormuş gibi hissediyorum, böyle bir etkisi var üzerimde. Klibi izlemeyen varsa şiddetle tavsiye ederim Gülümseme

Let Me Hear Your Voice : Hayranların çığlıkları da olmasa, canlı kayıt demezsin bu kadar mı pürüzsüz söylenir bir şarkı .  Bir kez daha anladım ki ben, BB’nin hüzünlü şarkılarını daha çok seviyorum.

Beautiful Hangover : Yine birçok fanın aksine, ben bu şarkıyı da çok seviyorum. Sanırım Japonca’ya ilgim var ya da nedeni 2 yıllık arada çıkardıkları şarkı olmasından da kaynaklanıyor olabilir. Tonight çıkıncaya kadar, çıkarıdıkları Japonca şarkılarla özlemimi gideriyordum. O kadar çok dinledim ki favorilerim arasına girmeyi başardı. Klibi de ayrı güzeldir bana göre, tabi, Daesung’un Tae’ye “Kiss my lips” demesi dışında.

Ms Liar : Jiyong’um senin   “Hey Ladieeeeeeeees” deyişine kurban olayım kekeke.  O ne tatlı giriştir öyle Açık ağızlı gülümseme İşte Japonca versiyonun Korece’den daha iyi düşündüğüm şarkı. BIGBANG 2 albümü çıktığından beri Stupid Liar’ın Korece versiyonunu dinlemedim.

Gara Gara Go : Omooo bu şarkı da en az Haru Haru ve Lies kadar klasiktir ya. Gara Gara Go’yu dinleyip sevmeyen birine bile rastlamadım. Dinleyince oturduğum yerde bile beni oynatmayı başarıyor Açık ağızlı gülümseme  Say B I G to the BANG

My Heaven : Japonca çıkışları bu şarkı ile olmuştu, ilk göz ağrım. Eskimeyen şarkılardan. Konserlerinde duymazsam üzüleceğim şarkı Açık ağızlı gülümseme Dinlemeyince boşluk oluşuyor içimde sanki. 

Albümü merak ettiyseniz tıklayın.

BIGSHOW 2011 yazımı da okumak isterseniz tıklayın

8 yorum:

  1. Yoruma nasıl başlıycağımı bilemedim selocan öyle bir yazı yazmışsın ki cümle bulamıyorum. ^^ Beautiful Hangover niye sevmiyorlarmış ya ben çok severim, pek güzeldir. GD'nin o gözlüklü yanlış hatırlamıyorsam takım elbiseli hali pek hoşuma gider. :) Tell me goodbye sende de hissettirdiği duyguşar aynıymış bak şaşırdım buna. Ben de ne zaman dinlesem nedensiz bir üzüntü birşey hissediyorum. Ve kesinlikle en en favorimdir o. Korecesi var mı o şarkının hiç rastamadım mutlaka vardır. What is right'ı da hala bulamamış insanım ben gerçi. İnanır mısın konuyla alakasız olucak ama discografysini indirdim içinden what is right çıkmadı. Neyse Somebody to love da harikadır devamlı dinlediğim şarkıdır. Özlemim iyiden iyiye depreşti valla. Çok teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim Neith :D Yorumunu okuyunca mutlu oldum ben de ^^
    Klibin altında okuduğum yorumların çoğunda ortalama bir şarkı yorumunu görünce öyle bir kanıya vardım, doğru da olmayabilir :) Tell Me Goodbye bir başkadır :) Yalnız onun zaten Korece versiyonu yok. IRIS'in Japonya'daki gösterimi için yazılmış bir şarkı :D http://www.youtube.com/watch?v=ifC2V9h3TWk

    What is Right 'ın linki de bu > http://kpop7.com/big-bang-%E2%80%93-what-is-right-mp3-4th-mini-album/
    İyi dinlemeler :D Bu sene bitsin yine bomba gibi dönüş yapacaklarına eminim, o zamana kadar konser kayıtları ile dindiririz özlemimizi :)

    YanıtlaSil
  3. Ben de açılmadı bak bu linkler. Çok fena dinleyesim var :D

    YanıtlaSil
  4. O zaman bir de bu linki dene Mydestiny'cim :D http://kpopsong.blog.fc2.com/blog-entry-7426.html

    YanıtlaSil
  5. Teşekkür ederim, indirebildim nihayet. Birkaç kez üst üste dinledim, photoshop yaparken. Şarkı fonlarındaki hayran çığlıklarını seviyorum sanırım :D O atmosferi biraz olsun yansıtıyorlar :)

    YanıtlaSil
  6. Ne demek çingu, bu güzel albümden mhrum kalman doğru olmazdı :D Ben de vizelere çalışırken dinliyorum, zamanlama olarak süper oldu^^
    Çığlıkları ben de seviyorum, dinlerken sanki yanımda başka VIP'ler ile tempo tutuyormuşum gibi hissediyorum :)

    YanıtlaSil
  7. Ne kadar güzel bir yazı olmuş çingu bu, çok beğenmiş :)

    Tell Me Goodbye gerçekten çok güzel bir şarkı, ben ayrıca klibini de çok severim. Hepsinin o klasik takımlar içindeki hali ve duygusal şarkımız çok güzel bir bütün oluşturmuştu :)

    Hemen bir çırpıda okudum, ellerine kollarına sağlık^^
    Canlı albümleri ben de çok seviyorum. Gara Gara Go'yu öncekinde dinledim hep, bunda da öyle yapıyorum :)

    YanıtlaSil
  8. Yorumun için teşekkürler çingu, yüzümü kızarttın doğrusu :D

    Kesinlikle sana katılıyorum. Bu şarkıyı klibiyle birlikte dinlediğim için çok sevdim. Eğer klibini izlemseydim bu kadar sevemezdim sanırım. Hele GD'nin o bunalımlı halleri beni bitirmişti tabi ki TOP'ın mafya babası halllerini de unutmamak gerekir. Mezarlık falan da olaya daha bir hüzün katıyordu, o yüzden çok etkilenmiştim izlerken, haliyle favori parçam olmayı da başardı :)

    Canlı söylerken daha coşkulu ve hissederek söylediklerine inanıyorum, yani şarkıyı yaşıyorlar resmen ya. Büyülenmemek elde değil, bu yüzden konserlerini canlı izlemek en büyük hayalim :D

    Neşeli müzik dinlemek ya da dans etmek istiyorsam hemen Gara Gara Go'yu açarım, temposu mükemmel :)
    Ben de yorumun için bir kez daha teşekkür ederim ^^

    YanıtlaSil

MyFreeCopyright.com Registered & Protected