30 Nisan 2012 Pazartesi

Kim kimi daha iyi tanıyor?




*Yazının sonlarına doğru önceki postuma dair detaylı bir açıklama bulacaksınız.
Bugün yayınladığım yazı hakkında saldırılara uğradım. Yazı için saldırı yapılmış olsa inanın bu mesajı yazmazdım. Ama yazdıkları ‘öküz, senin var ya’ seklinde kişisel hakaretler içerince bu duruma şaştım kaldım. Kendimi haklı göstermek adına değil yargılarını neye dayanarak yaptıklarını sorgulamak amacıyla yazıyorum.

Sen 2ne1’ı tanımadan nasıl bunları yazıyorsun denmiş? Ben 2ne1 a hakaret mi etmişim? Minnettar olmalılar hakaret mi sayılır? Tut ki sayıldı, olayı kişisel boyutlara taşıyacak kadar öküz denmesi ne sayılır o zaman.

En önemlisi ben yazımı yazarken kullandığım cümlelerde 2ne1’a hakaret etmeyeceğimi bilen okuyucularım için yazdım. Bir olaya olabildiğince objektif bakmaya çalışırım, yeri geldiğinde GD’nin yalan söylediğini düşündüğüm, BB videolarından memnuniyet duymadığımı belirttiğim zamanlar da olmuştur . Peki, objektif olamasam da bu suç mu sayılır, sanmıyorum.

2ne1’a karşı var olmayan düşmanlığımı öyle büyük boyutlarda göstermişler ki şaştım.

Seçtiğim başlığa gelecek olursak çoğu başlıklar kullandığım kaynakların başlıkları -yine blogumu takip eden bilir ki-  blogum BB ile ilgili kaynaklardan kullandığım yazıların çevirileri esasına dayanır. Bu resmi ve yazıyı aldığım kaynaktaki başlıkta 2ne1’a karşı her hangi bir art niyet düşünceleri olmadığını bildiğim için aynen kullandım, bunu kullanmamdaki rahatlık da okuyucularımın da 2ne1’a karsı bir kin beslemediğimi bildiklerinden dolayıdır.

Sen YG’yi tanımıyorsun diyen şahıs bir yazımla buna nasıl karar veriyorsun? Benim blogumdaki herhangi bir yazıyı okudun mu? Yg ile ne kadar ilgili olduğum, 2ne1’ı ne kadar sevdiğimi takip eden herkesin bildiği bir gerçek... Olayı fan savaşına çevirmeye ne gerek var!

Sen beni ne kadar tanıyorsun?

Sürü psikolojisiyle mi hareket ediyorsunuz? Bir anda saldırmanın amacı nedir?  Ayrımcılık mı yapmışım pehh der geçerim kimse bana 'sen VIP ve Blackjackler arasında savaş başlatıyorsun' diyemez. VIP olduğum kadar YG Stan de derim kendime :P  Şimdi yazımı incelemeye ele alalım madem;
Yukarıdaki fotoya bakıp bana aradaki 7 farkı söyleyin. 7 fark bulmak hiç de zor olmadı değil mi?
2ne1’ın çıkış yaptığı zaman ile BB’in çıkış yaptığı zaman arasında dağlar kadar fark var. Kızlar lüks eşyalarla donatılmış rahat dairelerinde otururken, Bigbang küçücük odaya doluşmuş neredeyse sefil denebilecek bir hayat yaşamışlar.

Ortada böyle bir gerçek var ama ben bu olanlar için 2ne1’ı suçlamıyorum ki sadece olan gerçeği söylüyorum. Ne yani bu zaman aşımına girmişse ne olmuş ben bunu dillendiremeyecek miyim, olan şeyi söylüyorum ne kızgınlıkla ne de kırgınlıkla… Olaya savaş yerine bakmaktan ziyade YG’nin gelişimi şeklinde bakmanız bu kadar mı zor?


Bigbang çıkış yaptığı zaman YG’nin böyle imkanlar sağlayacak parası yoktu ki 2ne1 gibi yaşatsın onları…
(Burada da sitem falan yok yine olan bir gerçek, o zaman YG’nin bu imkanları sağlayacak parası yoktu. Sadece tek bir açıdan 2ne1’a saldırmışım gibi bakmanız hiç hoş değil aksine olaya her yönden baktığım için üstüne basa basa hem onu hem onu koruyacak şekilde detaylı anlatıma girmiyorum)

 Ama YG’nin bugünlere gelmesi, 2ne1’ı böyle lüks içinde yaşaması  BIGBANG’in başarısıdır. 
(YG’nin 3 büyük şirketten biri olması BB’in başarısıdır. BB çıkış yapmadan önce 3 büyük şirketten biri olarak anılmıyordu. Ayrıca 3 büyük şirket olabilmenin getirdiği avantajı kimse göz ardı edemez, 2ne1’ın çıkış yapmasında büyük yararı vardır. Hmm eğer düşüncemi ters buluyorsanız, Kore’deki 3 büyük şirketin önemini araştırmanızı öneririm, sakın beni hiçbir şey bilmiyor şeklinde suçlamayın çünkü araştırmadan önüne geleni yazacak biri değilimdir. Bilindiği üzere 2ne1’ın lollipop ile çıkış yapmasındaki amaç BB’in popüleritesini kullanmaktır. Ha bunu yine suçlamak için söylemiyorum. YG’nin bu politikasını çok destekliyorum ayrıca yeni çıkaracağı kız grubunda da aynı politikayı izleyeceğini de söylemişti. Peki şu anda başarısı BB’e mi bağlı diyorum, cevap hayır. Çıkış yapmasında ve popüleritede BB’nin büyük katkı sağladığı doğru ama 2ne1 bu kadar yetenekli bir kız grubu olmasa söner giderdi…)

Bence ne olursa olsun bunu aklından çıkarmamalılar.
( Evet bunu da aklıma gelen SH olayı yüzünden söylüyorum. Çünkü o sahne aklıma gelince ciddi kızmıştım aynı şeyi seungri yapsa ya da GD yapsa yine kızardım. O olayda da Seungri ‘CL rap yapsın  bir de’ deyince CL’in  ‘Seungri şu anda senden nefret ediyorum, sen yap’ şeklindeki söylevi... “Sen yap” çok kaba bir tabir bana göre çünkü Kore’de saygıya çok önem verdiklerini düşününce bana öyle geliyor. Sonuçta bir kere CL 91’liyken Seungri 90’lı ayrıca aynı şirkette olsalar dahi Seungri çok daha önce çıkış yaptığı için sunbae’si oluyor… Örnek ister misiniz? Geçen seneki King of Idols’de Hyomin Seungri’ye karşı laubali konuşmasından ötürü özür dilemişti… yaşça Hyomin, çok daha büyük olmasına rağmen Seungri onun sunbae’si olduğundan ona karşı ne  olursa olsun saygılı olması gerekiyordu. Böyle bir dayatmanın olması iyi mi kötü mü tartışılır? Savunuyor muyum, ondan da emin değilim…)


Bunu neden mi söylüyorum, bu fotoyu gördüğümde ne kadar uç noktalarda yaşadıklarını bir kez daha farkına vardım .Evet evet bir anlık da olsa öfke duydum…
Kızlar BIGBANG’e minnettar olmalılar. Bazen şov programlarında CL’in Seungri’ye olan kaba davranışlarını kaldıramıyorum. Bilmiyorum bu konuya çok mu takılıyorum ama CL’in Seungri’ye davranışları, ablanın küçük kardeşe verdiği azarlama gibi bir şey… CL konusunda katlanamadığım tek şey bu. BB’in maknae’si olabilir ama 2ne1’ın da sunbae’si sonuçta…
(Zaten yukarıdaki açıklamalarımla bu cümlelerimi de açıklamış oluyorum. Ne yani., ‘CL konusunda katlanamadığım tek şey bu’ demişim ona hiç katlanamıyorum dememişim ki… hiçbir insan kusursuz  değildir, ben onu bu haliyle kabul edip sevmişsem bile bunu dile getirmekten niye çekineyim..)
Neyse yine de bu şov sonuçta deyip göz yumuyorum :P
Ayy ben bu konuda çok dolmuşum sanırım…

Neyse canım BB gücenmiyor da ben niye güceniyorum, Her fırsatta birbirlerine olan sevgilerini ve başarılarından dolayı duyduğu mutlulukları yansıtırken tabi ki bana laf düşmez…YG FAMILY Jjang!

( Burada da her şeyin normal, BIGBANG alınmıyorsa vardır bir bildiği deyip susmuşum, onlar birbirini sevdiği sürece bana laf düşmez demişim sonunda YG Family JJang’ı da koymuşum dikkatinizi çekerim BB değil YG FAMILY Jjang demişim hala neyin ayrımcılığını yaptığımı söyleyebiliyorsunuz? Başkalarının tek bir lafımdan dağlar yaratıp olaya tek bir yönden odaklanıp sataşmak hoşunuza mı gidiyor. YG Family kardeşiliğini savunuyorum derken benim 2ne1 hakkında art niyetli konuştuğumu düşünüyorsanız ben sizin YG Family’e olan bağlılığınızı sadece samimiyetsiz bulurum. Gerektiğinde eleştiri dahi yapamayıp körü körüne her şeyi savunmak mıdır sizi gerçek fan yapan?)

GD’nin bir sözü vardır… “VIP’leri eşsiz buluyorum çünkü daima bizi pohpohlamak yerine gerektiğinde eleştirerek hatalarımız görüp düzeltmemizde ve ileriye bakmamızda bize yardımcı oluyorlar..”





22 yorum:

  1. sen bu yazıyı yazmadan biraz önce diğer yazıyı okumuştum ve iki yorum görmüştüm. hayret etmiştim bu yazıda ne varda böyle söylediler diye.

    hiçbir zaman bu konuları anlayamayacağım sanırım...

    YanıtlaSil
  2. Delinin biri gaza gelmiş, diğerlerini de gaza getirmiş; bu kadar net.

    YanıtlaSil
  3. Gayet mantıklı bir yazıydı! YG Big Bang'i oluşturma aşamasını Big Bang Documentary olarak ilk albümle yayınladı. Youtube'da ingilizce altyazılı olarak var izlesinler. Big Bang Balmain'le Louboutin'lerle çıkış yapmadı! 2NE1 sevdiğim bir grup ama onların çektiğini çekmedi ve her ne kadar JinuSean, 1TYM ve Se7en başarılı olsa da YG asıl parayı Big Bang'le kazandı. Seungri CL'den bir kaç ay bile olsa da yaş olarak büyük ve dediğin gibi aynı zamanda sunbae'si, ona göre davranması gerekir bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her şey ortada zaten :) Hepsini sevsek de gerçekleri de inkar edemeyiz^^

      Sil
  4. CL'in söylediğine ben de sinirlenmiştim ama onların yakınlığından dolayı aralarında doğal olabilir diye ve Amerikan tarzı konuşma olarak düşündüm. Ahh Panda'm. YG Family'i bu hale getiren yapı taşları var. Bizimkiler olsun, Teddy hyung olsun, Sean hyung olsun, SE7EN hyung olsun. 2NE1 şirketin en rahat dönemlerinde çıktı. Yazdıklaın doğru. Kızlarımızı sevdiğini de biliyorum. Neyse sonuçta YG Family bütündür. Ailemizin hep böyle rahat ve mutlu kalmasıyla diyelim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de yakınlıklarına veriyorum bunu ama dışarıdan bazen öyle görünmüyor, bilmiyorum dışarıya böyle bir imaj verilince insan ister istemez kendinde o kişiye öyle davranma hakkı görüyor. Sadece o anlık kızgınlığım tabi ki ona olan sevgimi bitiremez.

      Dediğin gibi YG Family bir bütündür :)

      Sil
  5. Bu ne yahu, anaları bacıları mı ki tek bir eleştiriyi kaldıramıyorlar? Vallahi anlamıyorum, delilik resmen. 2NE1 Kore'nin en yetenekli kız grubudur bana göre ama bu eksikleri olmadığı manasına gelmiyor. Hatta yazsam upuzun bir post olur. Ve çıkış yapar yapmaz Asya'da patlaması ise Big Bang sayesindedir. Big Bang olmasa tabii ki bu yetenekle ünlü olacaklardı, ama bu kadar çabuk değil. Ayrıca farkındalar mı bilmiyorum ama YG, tüm politikalarını önce BB'de deneyip sonra 2NE1'da uyguluyor. Kızların aldığı bir risk yok ortada. BB'in bu noktaya gelmek için çektikleri ile 2NE1'ınkiler kıyaslanamaz bile. Dediğin gibi, YG'yi YG yapanın BB olduğu asla reddedilemeyecek bir gerçek.
    2NE1'ı ben de çok seviyorum. Ama böyle bir sevgi olamaz. Saplantı derecesine gelmiş artık, ayaklarımız biraz daha gerçek dünyaya bassa tam süper olacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunun üstüne daha ne yazılır ki, çok güzel anlatmışsın :D Aklı başında olan herkesin kabul edeceği bir gerçek varken ortada daha fazla tartışmaya gerek bile yok :D

      Sil
  6. Merhaba ^^

    Öncelikle yazını ilk okuyanların bunu yanlış anlayacağını bilmelisin.
    Çünkü sanki YG 2NE1'a daha önem veriyormuş BIGBANG'e vermiyormuş gibi olmuş.
    YG'de herkes eşittir ve değerlidir bana göre..
    Hepsini ayrı ayrı severim...
    Ve dediklerinizi de katılıyorum BIGBANG sayesinde YG tanındı ve büyüdü..
    Ama aralarında karşılaştırma yapılmış gibi olmuş...
    Dediğim gibi CL kesinlikle saygısız birisi değildir...
    Herkes birbirine karşı saygılıdır..
    Seungri ve CL pek geçinemiyor ama birbirlerine saygıları var..

    Türk Kore fanları ki özellikle VIP'lerin çoğu 2NE1' a öyle hakaretler ediyorlar, öyle şeyler söylüyorlar ki artık onlara karşı yazılan her şeye karışır olduk..
    Öyle ki bugün bir yorum gördüm "Ailecek kova aldık kusuyoruz..Bunlar tam bir o...." bu sadece yazılanlardan birisi..
    Gerçekten artık onlar hakkında yazılan her şeye karışıyoruz..

    İlk yazını sabah kalktığımda önce 2NE1'a yazılan hakareti görüp sonrada senin yazını okuyunca biraz sinirlendim.Belki ben yanlış anladım belki sen yanlış anlattın ama okuyanların çoğu benimle aynı fikirde..

    Bir YGstan YG'nin sanatçıları arasında ayrım yapmamalı bence...
    Evet 2NE1 rahat dönemde çıkış yaptı bu konuda haklısınız ama bana göre hepsine eşit davranılıyor..

    Aslında saygısız bir insan değilim...Karşısındaki insana saygı duyan, herkesle konuşmayı seven, arkadaşlık kurmayı seven birisiyimdir.

    Bir anlık sinirle bazı şeyler yazdım bu yüzden senden özür dilerim.
    Hatalıyım özrümü de diliyorum..

    Sinirlendiğim zaman kendimi tutamıyorum bunu öğrenmem lazım..

    Ve saplantı derecesinde hayran da değilim..Onları çok seviyorum ve onlara yapılan yersiz hakaretlerden sonra böyle oluyorum..

    Umarım beni anlarsın ve bu yazını gördükten sonra fikrimi değiştirdiğimi düşünmezsin :)
    Yazını yeni görüyorum sabah bir kaç arkadaşla konuştuğumuzda da diledim özrümü ama sen görmemiş olabilirsin..
    Tabiki bu senin kendi düşüncen istediğin gibi istediğin yere yazabilirsin kimseye soracak değilsin..
    Ama bana göre biraz yanlış anlatmışsın ilk yazında..
    Ki bunu böyle anlayan sadece ben değilim öyle olsa kendimde sorun göreceğim..

    Neyse çok konuştum sanırım :)

    Umarım bir daha ki yazıların daha açıklayıcı olur ^^
    Bende bir YGstan'ım hepsini ayrı ayrı severim, hepsi çok değerliler ♥

    Gerçekten kusura bakma ^^

    YanıtlaSil
  7. Takma kafana arkadaşım. Ben iki grubu da uzaktan takip ediyorum fazla ayrıntılı bir şeylerini bilmem ama severim. Yazılarında asla kötü niyetli bir şeye rastlamadım. Arada bir böyle kendini bilmez birisi çıkar ortaya diğerleri de sürü psikolojisiyle atılır peşinden. Düşünmeye değmez...

    YanıtlaSil
  8. Burada neler olmuş böyle? Önceki yazını görmeden bunu okuma fırsatım oldu. Ama alıntıladığın için net fikir sahibi olabildim. Çingum seni çok iyi tanıdığımı düşünmesem de bu blog ve YG Family hakkında bizi güncel tutma çabaların olsun, katıksız VIPliğin olsun, önceki yazına yapılan eleştirilerin hiçbirini hak etmediğini düşünüyorum. Bu asla bir fan savaşı değil, ayrıca dönüşmemeli de. Zannımca bu fotoğrafın amacı Bigbang'in nasıl bir yaşantıdan nerelere geldiğini göstermekti. Hatta bu fotoğraf bizim aklımızın ermeyeceği bir reklam uğruna dahi internete verilmiş olabilir. Ama ne çıkar. Sonucun değişmeyeceğinde hem fikiriz. YG Family'i bugünlerine getiren Bigbang'tir. Gelen şöhreti de son 3 senede perçinleyen 2NE1 olmuştur. Onların katkısı da göz ardı edilemez. Fakat hayat bu konuda hiç adil değil. Sen bize bunu anlatmak istemişsin. Her zaman gözlerimi dolduran bir video var. GD'nin kırmızı bir tişörtün kollarını yırtıp Daesung'a giydirmesi. Bahsettiğimiz bu adam artık moda ikonu. Nereden geldiğini asla unutmadığına eminim. Bu nedenle bu fotoğrafı 2NE1'ın biraz şanslı olduğunu düşünerek açıklayabiliriz. Ama ne dersek diyelim mühim olan Bigbang gibi hiçbir şeye sahip değilken bugünlere gelmektir.

    Sanırım bu konuda ben de biraz doluymuşum. Sen de doğru olanı yapmışsın ve iyi ki yazmışsın çingu :)

    YanıtlaSil
  9. ya ben buralara uğramayalı insanların algısı mı değişti yoksa ortamı ergenler mi bastı anlayamadım..şok içindeym.. ne zamandır sessiz moddaydım ama şu yazıyı okuyunca bi ses vermeden edemedim .. çingu takma kafana o yorumları diyorum başka da bişey demiyorum .. değmez yani :)

    ayrıca seni biraz olsun takip eden, yazılarını okuyan herkes artniyetsiz bir yazı-başlık-resim koyduğunu anlamakta güçlük çekmez .. aslında o yazıyı ilk kez okuyan bir insan dahi 2ne1 a hakaret ettiğini düşünmek için epey çaba harcamalı bence :)

    son olarak ''hem sen niye bigbang için sefil sıfatını kullandın ha? vıp ler olarak kınayalım mı seni :p'' diyip bu yazıdan 2ne1 'a hakaret ettiğin kanısına varan zihniyete de slm ediyorum.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için teşekkürler çingu :)
      Dediğin gibi, sefil dediğim için bir tepki beklerdim de böylesini beklemezdim^^

      Sil
  10. Blog yazmaya başlamamın tek sebebi kendi düşüncelerimi "özgürce" belirtebilmekti ki bir çok insanın amacının bu olduğuna da eminim. Neden saldırıldığını geçtim, herhangi bir şekilde size saldırmaları yanlış zaten. Düşüncenizi belirtmişsiniz (ki bence de haklısınız)işte. Bunda nasıl bir yanlış olabilir ki? Birisi karşı olsa bile düzgün bir biçimde "size katılmıyorum..." şeklinde başlayıp yazabilirdi pekala.
    Başıma hiç gelmediği için birinin böyle bir olay yaşamasına gerçekten çok şaşırdım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bloguma hoşgeldin:) Düşünme tarzlarını çözebilmiş değilim, bir kelimeden öyle büyük anlamlar çıkardılar sanırsın BB dışında grup tanımıyorum. Onlar baştan zaten saldırmaya odaklanmış, ben ne demişim hiç umurlarında değil, kafalarında öyle bir profil yaratmışlar ki şaştım kaldım. O yüzden dedikleri de çok da umurumda değil. Ne yazdığımı bildiğim sürece kimseden korkum yok :)

      Sil
    2. Hoşbuldum :) Aslında takip ettiğim ve severek okuduğum bloglar arasındaydı ama daha önce hiç yorum yazmamışım galiba XD Yeni yeni keşfediyorum blog alemini :)

      Sil
    3. Ben de senin blogu severek takip ediyorum, yazıların çok eğlenceli blog alemine hoşgeldin:)

      Sil
  11. Ben 2ne1'ide severim (dara hariç) ama şu Bigbang'in evi ve 2ne1'in evi konusunda aynı şeyi düşünüyorum Bigbang üyeleri aynı odada 3 kişi uyuduğu zamanlar olduğunu söylemişlerdi (o zamanlar stajyerlerdi) ondan önce ise Taeyang ve GD daha diğer üyeler şirkete katılmadan önce ikiside çocukken dans stüdyosunda yatıyorlardı bunu bizzat kendileri söylemişti
    ben 2ne1 lüks evde kalmasın demiyorum ama fanlar bunu dile getirince (YG'nin yeni binasını Bigbang'in başarısı sayesinde yaptırdığı şeklinde haberler çıkmıştı) Yang Hyun Suk çıkıp "ben yediğim yemeklerden kısıp bu binayı yaptırdım demişti" kusura bakma da sen önceden ne yiyordun ki kısınca bu kadar para biriktirebildin ?

    aynı şey Lee Hi'de de oluyor geçenlerde Hyun Suk'un yeni bir ev hediye ettiği haberi çıktı yine aklıma Bigbang geldi neyse belki bu kadar çok zorluğa birlikte göğüs germeyip rahat bir hayat sürselerdi yaşadıkları o skandallardan sonra hemen dağılırlardı ama onlar dimdik ayaktalar umarım kariyerlerinin sonuna kadar da birlikte kalırlar

    YanıtlaSil

MyFreeCopyright.com Registered & Protected