14 Haziran 2012 Perşembe

Bu telaşa bir dizi sığdırdım... A Gentleman's Dignity

Bu hafta mezuniyet ve balo telaşındayım. Neyse ki mezuniyeti dün atlattım yarın da balom var, çok heyecanlıyım :D Bugün hazır boş vakit bulunca, bir de heyecandan bir şey yapamaz hale geldiğim için dizilerle günümü doldurdum. Önce Jane By Design'ın son bölümünü izledim, sonra da 90210'u geçen sene bıraktığım yerden devam ettireyim dedim ama bir iki bölüm ancak dayandım. Arkadaş orjinali süper iken yeni versiyonu neden bu kadar karmaşık ve b....n olmak zorunda! Bu yüzden çareyi Kore dizilerini izlemekte buldum. Önce Queen In Hyun's Man'e devam mı etsem dedim ama baktım 12. bölüm beni hiç heyecanlandırmıyor, şansımı A Gentleman's Dignity'de denemeye karar verdim. İlk haftasında birinci bölümünü izleyip çok beğenmiştim ama finallerim yüzünden takip edememiştim. Çünkü ben dizilere dolu dolu vakit ayıran bir insan değilim, evet itiraf ediyorum 60 dk'lık diziyi 30 dk. da izlerim...atlaya atlaya :D  Çok sevdiğim bir dizide bile yapıyorum bunu :P Filmler dışında sn sn izlemek beni boğuyor :D Hatta filmi izleyemeyecek durumda olursam kapatıyorum, başka zamana erteliyorum filmi:)

Gerçi izlemeyi bıraktığım diziye dönmek de pek huyum değildir:) Ama cidden bir yerden sonra o kadar çok sıkılıyorum ki o diziye dönmek bana ölüm gibi geliyor :D Ayy ben bu konuyu niye bu kadar uzattım cık cık. Demek istediğim, atlaya atlaya izlemeyi sevmek  A Gentleman's Dignity'de işlemiyor, dizide hikaye, karakterler o kadar geniş ki her saniyesi takip edilmeli, izlerken hiç sıkmıyor insanı.

Bir kere oyuncuları gördüğüm gibi sevinçten çığlıklar attığım dizi :D Böyle iyi oyuncuları tek bir dizide görmek bugünlerde çok zor. Genelde o sıralar kim popülerse oyuncu olmasına bakmadan şarkıcı, model herkesi oynattıkları için baştan kaybediyorlar. Neyse ki bu dizi popüler olabilmek için idollere ihtiyaç duyacak bir yapım değil.

Adını sıkça duyduğum ama daha önce hiçbir yapımını izlemediğim Jang Dong Gun'dan başlayayım. Haberlerde ismine çok rastlıyordum bir yapımını izlemeyi kafama koymuştum, fırsat ayağıma geldi, çok da iyi oldu. Yeni bir oyuncuyu da listeme katmış oldum ancak oyunculuğunu tartamıyorum ki bu dizide, öyle iyi pozlar veriyor ki odaklanamıyorum bir türlü. Canlandırdığı karakter Kim Do Jin, açık sözlü, kibirli, çapkın oldukça soğuk biri. Neredeyse mükemmel bir hayatı varken, hayatının kadını ile tanışıyor. Kadına tam bir pislik gibi davranırken bile seyirciye( ya da sadece ben sevmişimdir) kendini sevdirmeyi başarıyor ya pes diyorum :D O aşık halleri o kadar tatlı ki, izleyin ama sulanmayın lütfen.... oo ama bir dk dizideki favorim o değil ki peki öyleyse sulanabilirsiniz:)


Kim Min Jong! Kim Min Jong! Kim Ming Jong! Favorimi de öğrendiniz. Canlandırdığı karakterden çok kendisine hayranım. A Man Called God'dan beri takip ederim kendisini hatta Running Man'e Siwon ile birlikte konuk olduğunda, gözlerim hep Kim Min Jong'un üzerindeydi :)  Bu dizide eşini 4 yıl önce kaybeden bir dulu canlandırıyor. Ölen eşini unutamadığından kalbini başka kimseye açamıyor ama -3. bölüm müydü yokda 2. bölüm müydü tam hatırlamıyorum- diziye dahil olan 20 yaşındaki Mea Ri sayesinde hayatı karışıyor. Hele kızın, adama duyduğu aşk öyle güçlü ve sevimli ki ben bu çifti izlerken büyük zevk alıyorum :) 7. bölümde bir şeyler değişecekmiş gibi duruyor o yüzden çok sabırısızlanıyorum bir an önce pazar gelsin :)



Lee Jong Hyuk! Aman Tanrım Lee Jong Hyuk mu o? Şaka değil, gerçek:) Kim Ming Jong ve Kim Soo Ro'yu görmeye tam alışmıştım, artık başka bir oyuncu görmeyi beklemiyordum ta ki Lee Jong Hyuk'u kafede  görene kadar... Bir an o saçlarıyla tanıyamadım ama adamın yüz hatları başka hiçbir ünlüyü andırmadığı için mutluluktan deliye döndüm. Kendisini çok başarılı bulurum. Benim izlediğim dizilerde soğuk birini canlandırdığı için bu dizideki karakterini çok sevdim. İçlerindeki en çapkın kişi o.  Zengin ve kendinden yaşlı bir karısı var. Kadın Seul'un yarsına sahip, abartmıyorum:P Bu yüzden bizim dörtlü, karısının Jung Rok'u boşamasından korkuyor yoksa işlerini kaybederler. Adam çapkınlıklardan yakayı kurtarmak için öyle oyunlar çeviriyor ki, şaşırırsınız. Kadın da az değil ama, hiç rahat vermiyor, neyse birbirlerini iyi dengelemişler, izlemesi çok zevkli ahaha:)


Kim Soo Ro:) Dizide odaklanmamı zorlaştıran tek kişi:) Çünkü ben onu yaptığı şovlardan dolayı seviyorum. Family Outing'de cinderella'nın kötü kalpli üvey annesiydi o:D Ciddiye alamıyorum bu dizide onu oysa ki dizide kilit bir rolü var. Kim Ha Neul'un canlandırdığı Seo Yi Soo'nun aşık olduğu kişi, aynı zamanda Seo Yi Soo'nun arkadaşıyla çıkıyor. İşte bu iki kadın bu adamda böyle ne buluyor diye bayağı kafa yormama neden olmuştu, galiba yavaş yavaş ona da alışıyorum :D 

Artık işler iyice karışmaya başladı. Bizim dörtlünün bir kadınla birlikte çektirdiği fotoğrafa dahil olan gencin hikayesini ne zaman öğreneceğiz, merak ediyorum. Dizide sürekli bir araya gelen dörtlünün maceralarını izlemek oldukça keyif verici. Oldum olası arkadaşlığın da konu olduğu dizileri hep sevmişimdir.Bayan karakterleri de anlatmak isterdim ama erkekler çok daha baskın bu dizide:) Ya da benim gözümden görülen bu:) 




41 yorum:

  1. bende izliyorum çok sevdim.. dörtlü harika ya hepsini ayrı ayrı sevdim ben:) 40 yaşında F4 süper olmuş:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzlerken gözlerim bayram ediyor hehehe :)

      Sil
    2. F4 değil F+=+ bunlar :D Çok tatlılar ^^ Karakterleri çok gerçekçi ve hikayeyi başarılı buldum. O değil de, yıllardır Kore'den uzak durmaya çalışan ablam bile yıllar sonra bu diziyle "hayata döndü" ya en çok ona seviniyorum :))

      Sil
    3. Vay be o kadar etkili oldu ablanda deme bu dizi:) Ben de acaba Kore'yi sevdirmeye çalıştıklarıma mı izletsem ne :P :)

      Sil
  2. Bende atlaya atlaya seyrediyorum valla benim gibi birisi bulduğuma şaşırdım...Ve bu diziyi seyretmek istiyorum ama yarım bıraktığım ve geri dönüp seyretmek istemesemde seyretmek zorunda olduğum 20'den fazla dizi var bu yaz hepsini izliyeceğim o zamana kadar bu dizi ve Big biter ve onları izleyeceğim dedim ama gerçekten yarım bıraktığın dizilere dönmek çok kötü ya aslında kötü değil ama hiç istemiyorum Bir tarafta görev aşkı bir tarafta benim zevkim...Zevkimi seçiyorum ve bu diziye başlayacağım.Aja.

    Bende delirdim yaz planı diye İlk önce yarım bırakılan diziler mi yoksa merak edilen diziler mi başlansın?...........Ve oralarda bir yerde Jane By Design'i gördüm ve bende o diziyi takip ediyorum çok tatlı bir dizi.

    Ve Başrol kadını çok seviyorum pek yer vermemişsin ama neyse .Resimlerden bakılınca Senin favorin benim favorim olacak galiba ne tatlı bir şeymiş o ^.^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dizi izleyip bitirmek görev değil ki, gönlüne göre takıl. Nasıl olsa keyif almak için izliyoruz, canımız istemiyorsa neden izleyelim:D Gün gelir eskilerden özlem duyduğun olur o zaman devam edersin işte hihihi:D

      Jane By Design'ın konusunu pek beğenmemiştim ama can sıkıntısından başlayayım dedim, acayip sardı 2 günde yayınlanan bütün bölümleri izledim:P Ben çok tatlı yaw, Billy ile jane de süper:)

      Kim Ha Neul'u ben de çok severim ama diziyi götüren daha çok baylar olduğu için onlra yer vermek istediim :) İzle bakalım favorin çok farklı biri bile olabilir, hepsi birbirinden tatlı çünkü :)

      Sil
    2. Görev değil başla dedin bende başladım ayyy çok tatlı bir diziymiş.Bir günde 6 bölümü bitirdim 7.bölümü bekliyorum.Birde fragmanını izledim izlemez olaydım iyice heyecanlandım.Cumartesi-Pazar tv'de yayınlanıyor Pazartesi-Salı İngilizce altyazısı çıkıyor desek Çarşamba-Perşembe seyrederiz gibime geliyor.

      Sil
    3. Ben de bugün 7. bölümü izledim, o kadar tatlı bir bölümdü ki :D Tekrar tekrar izleyesim var :) Vikide ingilizcesi yayınlandığı günün gecesi çıkıyor. Tr altyazı hemen çıkıyor mu bilmiyorum ama :P :)

      Sil
    4. bende vikide biraz göz gezdirdim daha türkçe altyazısı çıkmadı türkçe altyazısı çıksında seyredeyim diye bekliyorum...

      Sil
  3. Güzel görünüyor, Kim Sooro da oynuyor; ben de başlayayım! İzlediklerim bitmek üzereydi. Teşekkürler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok güzel:) Pişman olmayacağından eminim, bak o kadar diyorum hehehe :)

      Sil
  4. İzlenecek bir dizi daha :) Ne ara izlerim bütün dizileri hiç bilmiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başka hangi dizileri izliyorsun bilemem ama inan Gong Yoo hayranı olmama rağmen "Big" dizisinden daha çok tuttum bu diziyi:)

      Sil
    2. aa aynen Big ve bu diziye üst üste başladım fakat Big dizisi beni bu dizi gibi sarmadı.

      Sil
    3. Eskilerden yenilere doğru geliyorum ama her geçen gün yeni bir tane daha çıkarıyorlar dağ gibi oldu :D

      Sil
  5. Ben de bu diziye bayılıyorum hatta blogunu da yeni bölümü için bakınırken buldum:)) dizideki karakterler için düşüncelerimiz benzer de, ben kim soo ro'dan neden hoşlandığını biliyorum kadınların galiba. en güvenilir, düz, dolambaçsız, uğraş gerektirmeyen karakter o farkındaysan. biri çapkın, biri kibirli, biri eski eşini unutamamış... ama bu zengin, sportmen, neşeli, düz, güvenilir, sevecen filan. normal hayatta da aslında yaşanması en kolay en ideal tip. ben senaristlerin çok akıllıca kurguladıklarını düşünüyorum hem hikeyeyi hem karakterleri. resmen ince ince işlemişler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bloguma hoşgeldin Karadut:)

      Evet işte bu! Karakterini ok iyi tarif etmişsin, kadınların ideal erkek diye gösterdikleri bir tip:) Ben onun komik hallerini görmeye o kadar çok alışmışım ki, oynadığı karakteri ya da kullandığı cümleleri bir türlü ciddiye alamıyorum :)

      İzlerken böyle keyiflendiğim bir dizi hatırlamıyorum doğrusu, içinde dram olsa da hayatın gerçeği ve bunun bir şekilde üstesinden gelme yollarını aramaları çok hoşuma gidiyor. Tabi işin komedi yanı da cabası:P Umarım ileride böyle yapımlarla sık sık karşılaşırız.:)

      Sil
    2. az önce 9. bölümünü eng sub'la izledim.yine içim gitti. saçma sapan çocukluklar yok bu dizide diğer kore yapımlarında olduğu gibi. çok hayatın içinden bence.
      bir de son cümlene şiddetle katılıyorum

      Sil
    3. Ben de izledim 9'u :) Mükemmeldi, 10'u beklemek şimdi nasıl zor geliyor bir bilsen:)

      Sil
    4. di mi yaa.ama yarın sabaha hazır olur diye düşünmekteyim.nasıl üzüldüm adama yaa nasıl ama.resmen kullandı kız cidden.şimdi affetmese yeridir.hatta ben affetmezdim.iyi oluyor süründürdüğü oh da canıma değsin:))

      Sil
  6. ben de çok sevdim bu diziyi, diğer kdramalardan farklı bir havası var. daha olgun bir izleyici kitlesine hitap ediyor :) ajuşilerin hepsi birbirinden şirin, ama benim de favorim seninki, öhömmm :P ama 20lik çıtır kıza yakıştıramadım kendisini; keşke öğretmen kızı onunla yapsalardı... neyse artık :P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. I need Romance dizisi de öyleydi, böyle dizilere gelen tepkiler çok iyi, umarım ileride daha çok olgun izleyici kitlesine hitap eden diziler yaparlar:) Şimdi bir de I need Romance'in 2. sezonu başladı, bakalım o nasıl olacak?!

      Öyle deme onlar Romeo ile Juliet hahaha :) Ben de aksine iksinin ilişkisini çok sevdim, kız sınırları fazla zorluyor, neler olacak diye ekrana kitleniyorum valla:)

      Sil
  7. ben en çok kim do jin karakterini seviyorum o kadar sevdiriyorki kendini off offf süper ilzenmesi gerekn bir dizi sungkyunwan scakdaldan beri böle güzel dizi izlememiştim :DDD

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bloguma hoşgeldin Sena :D

      Ben de gittikçe hoşlanıyorum Kim Do Jin'den :) Aslında içlerindeki en çapkın olanı bile seviyorum:) O kadar eğlenceli ki, tabi Allah kimseye öyle bir koca vermesin:P

      Gerçekten çok güzel dizi ama SKS'den sonra da güzel diziler çıktı:) City Hunter, King 2 hearts gibi...

      Sil
  8. listeme aldım izlerim ben bunu
    Görüşmek üzere
    www.bakbuharika.blogspot.com

    YanıtlaSil
  9. bende yeni başladım bu diziye senin tavsiyen üzerine ve çok beğendim ,tşkler paylaşım için:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bloguma hoşgeldin, denizmavisi :D
      Tavsiyemi dinleyip pişman olmadığına sevindim, inş böyle kaliteli diziler daha çok çıkar da ben de paylaşırım:) İyi seyirler^^

      Sil
  10. Hoşbulduk efem:) bekliyorum dizi tavsiyelerini,bu arada dizide dikkatimi çeken CEP telefonları:D o ne ya, kocaman haha :D iphone olsa neyse de :)

    YanıtlaSil
  11. Bende en yakın zamanda başlayacağım bu diziye. Aslında adını daha önce hiç duymamıştım, ilgimi çekmesinin nedeni ise dizi de rolü çok az da olsa Lee Jonghyun'un oynaması. Onun için dizinin tümünü sıkılsamda izleyebilirim diyordum kii ilk bölümüne kısa bir bakış atmamla, oyuncuları görmemle, gel keyfim gel oldu durum. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dizi hem senaryo hem de oyunculuk açısından iyi, valla uzun zamandır böyle kafa dağıtan bir dizi izlememiştim ben de:) İyi seyirler ^^

      Sil
  12. hoşbulduk selocann:)bu dizide dikkatimi çeken CEP telefonları,ne kadar da küçük hehe :D inşAllah çıkar,bende senin tavsiyenle izlerim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstanbulda karşılaştığım Korelide de bu telefonlardan vardı, elime aldığım gibi bıraktım telefonu, böyle kocaman telefona hiç gerek yok yahu :P Bir de kendileri mini minnacık bir şey ellerine de hiç yakışmıyor ki cık cık:S

      Sil
  13. Paylaştığınız bu bilgiler gayet seviyeli ve hoş bilgiler . Saç ekme olarak sizi takip eder paylaşımlarınızın devamını bekleriz .

    YanıtlaSil
  14. Bu dizinin adını pek çok blog da duydum bu yazıyı da okuyunca tamam dedim ve indirmeye başladım.Hadi hayırlısı olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bloguma hoşgeldin Marissa:) Hiç endişen olmasın, seveceğine eminim^^ Karakteri hikayesi de dolu dolu bir dizi, keyifli seyirler :D

      Sil
  15. ya ben bu dizinin 19 ve 20. bölümünü bulamıyorum izleyenler link atabilirmisiniz lütfen çok merak ediyorum sonunu...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olimpiyatlar yüzünden yayınlanmadı sanırım, yayınlansaydı eğer Raw hali dramacrazy.net adresinde olurdu :)

      Sil
  16. arkadaşların yorumlarına katılıyorum hakikaten çok dozunda komedi ve dramayı barındıran bi yapım son iki bölüm kalmasına üzüldüm inşallah sonunu berbad etmezler mutlak biliyosunuzdur bu koreliler dizinin sonunu çok ucu açık ve tatminsiz bırakıyolar şahsen şimdi düşümdüm de sono uyduruk bile olsa bu diziye gölge düşürmez hani bakıyorum kararsızım belki izlemicem diyenlere şiddet ile tavsiye ediyorum benim gibi sıkıntılı bir dönem geçiriyosanız bu dizi bire bir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bloguma hoşgeldin Hezal :)

      Kore dizilerinde finallerin sıkıntılı olmasına alıştık artık sanırım, sonu iyi olanlar bir elin parmaklarını geçmiyor ne yazık ki ama yine de bir şekilde izlettirmeyi başarıyorlar değil mi? :D Yayınlana 18 bölüm o kadar güzeldi ki sonu kötü bile olursa yetti dediğin gibi :)

      Sil
  17. Bitirir bitirmez sıcak sıcak bir yorum yapayım dedim. :)
    Dizi boyunca gülerken ağlayıp,sonlarında üzülürken ağlatan bir diziydi benim için. Ruh halim ne kadar iyi olsa da müzikleriyle,konuyu işleyişleriyle,beni ağlatmayı başardılar. Ki Do Jin ile Yi Soo'nun şirinliği ilişkilerine özendirecek derecedeydi. Özendim buradan anlaşıldığı üzere. :D Hatta birkaç kere pozitif enerjili sahnelerde 'Of ya,ne güzel ilişkileri var.Benim neden yok' diye ağladığım oldu. :P
    En çok ağladığım kısımlar ise Meahri'nin ağladığı sahnelerdi. Meahri ağlıyor,ben 2 katı ağlıyorum. Özellikle Jung Ah'ın küllerinin olduğu yerde -ne denirse artık :D- 'Yoon oppayı sevmeme izin verir misin artık?' diye ağlaması beni çok ağlatmıştı. Her neyse son bölüm her şeye bedeldi,finali son 10 dakikaya sığdırmayıp bize harikulade bir final sundular bana göre. ^^ Tatmin etmeyen tek kısım,Yi Soo'nun düğünde ya da hiç değilse nikahta Do Jin'in verdiği elbise-taç-şekerli çiçek üçlüsünü giymemesi ya da giydiğini göstermemeleriydi. Bence gösterilmesi ya da çekilmesi gereken bir sahneydi,çiçeğe o kadar özenmiştim ki. Ve evet o hediyelerin manasını anladığımda göz yaşlarına boğulduğum doğrudur. :D Ki zaten Do Jin'in her hareketinde bir anlam vardı boşa yorulmuyor adam. ^^ Ayrıca ben de istiyorum öyle bir gelin çiçeği. ^^

    YanıtlaSil

MyFreeCopyright.com Registered & Protected