18 Ocak 2013 Cuma

“Seungri ah, seni çok seviyorum.” (Shout Out to the world kitabından)


Tv programı ve akademi için elemeleri geçtikten sonra, aslında hiç kimse olduğum gerçeği ile yüzleştim ancak bu birazcık da haksızlık gibi görünüyordu. ( Bu cümleden anladığım>>>>yarışmalara katıldığı için kendini birazcık daha üstün görmüş ancak YG elemelerine katılınca aslında diğerlerinden farklı bir muamele görmeyişine yakarıyor) YG’ye katılmamla birlikte, önceden dünya üzerindeki çok az sayıda kişiyle irtibat halinde olduğum gerçeği dank etti ve bir an boşluğa düştüm. ( Kendi dünyasının çok küçük olduğunu ve yeni yeni şeyler keşfettiğini söylemeye çalışmış.)

Eğitim sürem boyunca, ses kaydım tutuluyordu ve bir gün Başkan Yang beni görmeye geldi.
“Kaydını izledim. Yeteneğin var gibi…acaba Jiyong ve Youngbae’yi tanıyor musun?”
“Ah? Ah…tanıyorum.”

“Jiyong ve Youngbae  6 yıl boyunca şirketimizde eğitim aldı ve seneye grup olarak çıkış yapacaklar. İnanılmaz yeteneklere sahipler. Bana göre senin şarkı söyleme kabiliyetin 50 puan, dans kabileyetin de 50 puan ancak yeteneklerini geliştirebilirsin. Çalışmalara yarından başlayarak, ikisini de 100 puan yapman mümkün.”

Aslında, o abilerin kim olduklarını bilmiyordum ama başkanın benden beklediği cevabı vermem gerektiğini düşündüm. Tabi ki, onların ne kadar yetenekli ve muhteşem olduklarının da farkında değildim o zamanlar. “İnanılmaz Yetenek”in ne olduğunu idrak ettiğim zaman, eğitim sürecim de başladı.

Kabiliyetlerimizdeki farklar çığ gibiydi. Şarkı söyleme, dans etme, kişilikler… hiçbiri karşılaştırılabilcek türden değildi. İyi olan sadece  uzun süredir eğitim gören Jiyong hyung ve YoungBae Hyung değildi, YG’ye benim ile aynı zamanda girmiş olan diğer abiler de en az onlar kadar iyiydi.  Daesung hyung’un takdire şayan kişiliği ve pozitif bakışı vardı. TOP’ın orta derecedeki kısık sesi ve rap yeteneğinden pürüzsüz sesine kadar her şeyi harikaydı. Diğer kulvarlarda da benden kat ve kat iyiydiler. Benimse takdir edilecek şeyim maknae oluşumdu! Özsaygınlığım bundan ibaretti.

Sonuçta, YG  Hip-hop tarz müzik yapmasıyla bilirdi ve benim o türden anladığım pek söylenemezdi… Grubun üyeleri müzik hakkında konuşmaya başladıklarında konuya dahil olamıyor ve sonunda kendimi Hip Hop dinleyerek buluyordum. Gün boyu YG şirketinden çıkan Hip Hop parçaları  dinliyordum ancak bu müziğe ömrüne vermiş olan onlarla, benim aramda dağlar kadar fark vardı.

İnsan bir kere önyargıya vardı mı , fikrini değiştirmek kolay olmuyor. «Battle Shinhwa»yı izlemiş olanlar, şarkı söyleyişim yeterli olmadığı için performansımı yarıda kesmiştim. Bu davranışım insanlar üzerinde kötü bir izlenim bıraktı. Bir gün Se7en hyung ile yemek yerken bana şöyle dedi,
“Neden YG’yi seçtin?”
“Burada olmak istediğim için burdayım.”
“Gerçekten mi?”  (Sanırım burada gerçekten şarkıcı olmak isteyip istemediğini sorguluyor)


SE7EN hyung'un bana inanmadığını görünce çok üzülmüştüm.  Şimdi bu durumu çözmüş olsak da o zamanlar, daha iyisini yapmayı bilmeyen çocuk gibi hissediyordum. Performansım çok iyi değildi ancak insanların ne kadar çok çabaladığımı görmeyişi beni çok üzüyordu. “ İnsanlar benim hakkımda bu kadar net bir yargıya sahipken başarma olasılığım ne?  Fikirlerini değiştirmem mümkün mü?”  Bu durum benim için sinir bozucu bir hal almaya başlamıştı. “ Suçun bende olmadığını anlamaları için ne yapabilirim?”  Öyle depresif hissettiğim zamanlar oluyordu ki uyuyamıyordum
.
Bu fırtınalı zamanlarda, «BIGBANG Debut Documentary» kayıtları başladı. Kaydın yapıldığı her gün, meydan muharebesi gibiydi.
Üstelik, her hafta Başkan Yang raporunu herkesin önünde açıklıyordu. Performans sonucumun her defasında en düşük çıkması çok küçük düşürücü bir durumdu. Hatta bir keresinde 100 üzerinden 7 puan almıştım. Ruh halim hiç iyi değildi ve performansım gittikçe kötüleşiyordu. Kendimden nefret ettiğim için Tanrı’ya yalvaramıyordum bile.

Ancak, bir süre sonra depresyondan kurtuldum. Zorluklarla karşılaştığında ne yapacağını bilemeyen insanlar yenilmeye mahkumdur. Kararlıydım. Önce kendimi sevmeyi öğrenmeliydim. Daha kendimi sevemezken, inanların beni sevmesini nasıl bekleyebilirdim? İnsanların onayını almadan önce  içimdeki hazineyi ve yeteneği keşfetmem gerekiyordu. Kendimi geliştiremediğimde ya da hata yaptığımda kendime şunu söylüyordum,
“Seung-hyun ah, sorun değil. Tekrar dene.”
Şimdi bile, kendime mırıldanmayı sürdürüyorum  “Seungri ah, seni çok seviyorum!” Çoğu kişiye aptalca gözükse de, bana kattığı şey paha biçilemez. Üzücü ruh halinden çıkarıp kendime güvenmemi sağlayan silahım.

Başarı ve yeteneğe sahip olanlar doğal olarak özgüvene de sahip olurlar. Ben özgüvenimi kazanmak için şafak sökünceye kadar çalışma odasında pratik yaptım, her boş zamanında şarkı söyledim. Yaptıklarım takdir edilmediği sürece özgüvene sahip olmanın da anlamı yoktu.
Ne kadar kararlı olursam olayım, zorluklarla yüzleştiğim zamanlar da oluyordu. Şöyle ki Jiyong hyung yaptığı şarkıları dinletir, Youngbae dans ederken ne kadar yakışıklı olduğunu gösterirdi. Ne zaman yenik hissetsem kendimi sorgulardım.

“Ben neden bu kadar iyi olamıyorum?”

Doğru söylüyorum,  neden insanların yapabildiklerini ben yapamıyorum diye isyan ederdim. Yeteneğimdeki boşluğu çok çalışmayla doldurabileceğimi düşündüm. Eğer çok çalışma da işe yaramazsa o zaman çok daha fazla çalışırdım.
Büyüleyici yeteneklere sahip değilim. Şarkıcı olarak, doldurmam gereken daha bir çok boşluk var. Öyle bile olsa pes etmeyeceğim. Çok çalışmaya devam edeceğim ve kendimi hep seveceğim!
via jwalkervip@tumblr
Çeviri bana aittir, izinsiz paylaşmayın lütfen.

Uzun zamandır BB ile ilgili yazı paylaşmıyordum ve senenin ilk yazısı da SeungRi’nin ağzından olsun istedim. İlk okuduğumda çok etkilenmiştim. Sanırım BB üyeleri içinde en içli yazan o…

18 yorum:

  1. Birde fanlar SeungRi'yi kayıtsız,şımarık bir velet olarak görüyorlar ki o abilerine ve BigBang'e hak ettiği değeri vermek için çok çalışıyor.Ben her zaman şuna inanıyorum bir üye bile eksik olsa Şuan ki BigBang olmazdı hepsi de birbirinden müthiş yetenekli insanlar... Bizimle paylaştığın için teşekkür ederim zevkle okudum ^o^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kimin ne yaşadığını bilmeden hakkında atıp tutmak kadar kötüsü yok. Seungri'ni hataları da onun olgunlaşmasını sağlamış sanırım, bu yüzden nedense onun yaptığı yorumları daha çok seviyorum içten olduğu için :) Rica ederim :)

      Sil
  2. K-pop'la alakasız olmama rağmen ilgiyle okudum. Gerçekten güzel yazı. Sağol.

    YanıtlaSil
  3. Benim biricik maknaem.O olmasaydı gerçekten Bigbang Bigbang olmazdı.Gruba kattığı çok büyük şeyler var.Ri'nin gruba gelmesi ile tam olarak yüzü oldu.Çıktığı programlarda,japonya'dan reklam anlaşması bile kaptı kereta :D Çok doğru bir karardı onun gruba alınması.Zaten Still Alive albümü ile de sesini ne kadar daha iyi bir şekilde geliştirdiği belli oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sesini de seviyorum ama Seungri'de beni en çok etkileyen azmi oldu :)Bende Seungri'siz bir BB düşünemiyorum :)

      Sil
  4. Canim maknae'm ne cok aci cekmis. Yaziyi okurken gozlerim doldu. Maknaemizi daha da azla sevdim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gözlerimizi dolduracak daha ne hikayeleri vardır kim bilir? Buldukça paylaşmaya devam edeceğim :)

      Sil
  5. Ahhh Rİ hep cok calisiyor canim benim hala onun bu emegini gormeyen insanlar var.Anlayamiyorum...Ah yazi icin cok tesekkurler her ne kadar uzulsemde BB ile ilgili boyle icten yazilar okumayi cok seviyorum.;-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yani kimse sevmek zorunda değil ama haklısın bari biraz emeğe saygıları olsun...Teşekkürler yorumunu için :)

      Sil
  6. Bloguma yeni gelen arkadaşlar hepinize toptan "hoşgeldiniz" diyorum :D

    YanıtlaSil
  7. Mükemmel ötesi olmuş, hem senin çevirin, hem de Ri'nin kalemi... Çevirmekle harika bir iş yapmışsın çingu, ellerine sağlık...

    Ri, biz de seni seviyoruz ve her daim sevmeye devam edeceğiz. Bu yazı hiç bitmesin istedim, o derece...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için teşekkürler çingu:D

      Seungri böyle yazdığı sürece sevgimiz artmaya devam edecek. Sanırım onun en sevdiğim özelliği hatalarından ders alışı ve pes etmeyişi bunu da bize yansıtmayı iyi biliyor şebek :D

      Sil
  8. Yazınızı okurkan bir hayli şaşırdım, devamını okuma isteği uyandı :) kimse olduğu yere anında ilahi bir elle koyulmuyor demi ;) İlahi el de de çabaya hürmet ilkesi geçerli. Rİ bana hep entereasan geliyordu biraz daha enterasan gelmeye başladı.
    Paylaşım için teşekkürler.

    Eğer izniniz olursa blog'umda yayınlamak istiyorum.

    Şimdiden olumlu ya da olumsuz cevabınız için teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bloguma hoşgeldin Higgs bozonu^^

      Sanrım Seungri'nin grubun maknaesi oluşu insanları yanıltıyor. Hep abileri tarafından kollanan insan gibi görülse de yeri geldiğinde aslında hepsinden olgun oluyor. Zamanında performansıyla ilgili bir çok eleştiriye maruz kalması onu bu kadar güçlü yapan. Her yeni albümde en çok değişenin Seungri olduğunu görüyorum. Çalışmanın başarı getirdiğinin en büyük kanıtı o ve BB. Bu yüzden bu grubu seviyorum :)

      Yazımın linkini de verdiğin sürece yayınlamanda hiçbir sakınca görmüyorum :)

      Sil
  9. çok teşekkür ederim nazik cevabın için beni mutlu ettin :)Rİ'nin performanslrına artık daha çok dikkat edeceğim :D

    izninide aldım artık linkinide vererek hoşa giden yazımızı yayınlayabilirim ;)

    göz atmak istersen http://bbiraz.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  10. İnsanlar kore'de herkesin alışık olduğu tipik maknae gibi olmadığı için Seungri'ye karşı önyargılılar Maknae'ler genelde sevimli hareketler yaparlar masum bir imaj çizerler onlardan beklenen sadece budur ama Seungri bunun tam tersi ama Bigbang üyeleri onu böyle kabul etmiş ve görüyoruz ki hepsi Seungri'yi çok seviyor ee ne diye Seungri Hyung demedi yada Program da diğer üyeler hakkında konuştu diye eleştirilir ki ? çok net hatırlıyorum 2011'de bir programda Taeyang ve GD'ye hyung demedi adlarıyla hitap etti diye netizenler tarafından yerden yere vurulmuştu Taeyang ve GD bunu sorun etmiyorlar ki siz neden bu kadar dert ediyorsunuz

    YanıtlaSil

MyFreeCopyright.com Registered & Protected