5 Eylül 2016 Pazartesi

BIGBANG - CNN INTERNATIONAL RÖPORTAJI

Facebook' da dolaşırken gözüme çarpan bu videoyu sizlerle paylaşmamak olmazdı. Tr altyazılı olarak videoyu düzenleyemesem de röportajı sizlerle paylaşmak istedim.

 

Kadın sunucu: Kpop yıldızı olmanın nelere mal olduğunu açıklayabilir misiniz? Eğitim koşullarının oldukça zorlu olduğu görülüyor. Sanki dünyaca tanınan bir atletsiniz ve olimpiyatlara katılacakmışsınız gibi. Günde 12 saat boyunca çalışıyormuşsunuz, doğru mu?

GD: 12 saat değil ancak günün büyük kısmı diyebiliriz. Ancak Kore'de zaten kurulmuş bir sistem vardı ( biz ünlü olduğumuzda) bu yüzden sisteme ayak uydurmaktan başka şansımız yoktu. Yeni bir sistem kurma fırsatına sahip değildik.

Taeyang: Aslına bakarsınız, 12 saat boyunca ders alarak çalışma olayı biz grubu kurduktan sonra oluşturulmuş bir sistemin parçası. Biz , bizden önce çıkış yapan grupları baz alıp, onlar gibi çalışıyorduk, bir bakıma şanslıydık. Lakin, günümüzde çıkış yapan gruplara baktığımızda  şirketlerin daha sistematik olduğunu söyleyebiliriz. Olaya bu şekilde bakınca da, böyle robotlarmışçasına eğitim alan şarkıcı adayların gerçekten başarılı olabileceğine dair soru işaretleri oluşuyor kafamda.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

MyFreeCopyright.com Registered & Protected